Tekvicová nátierka - zdravé a chutné raňajky

 

Potrebujeme:

½ kg tvarohu

6 dkg domáceho masla

125 ml kyslej smotany

1 až 2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice tekvicového oleja

hrsť na jemno pomletých tekvicových semien

soľ a korenie

 

Príprava:

Zmiešame tvaroh s domácim maslom, pridáme kyslú smotanu, 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti). Keď je všetko dôkladne premiešané a prepojené pridáme tekvicový olej a za hrsť na jemno pomletých tekvicových semien. Dosloíme a okoreníme podľa chuti.

 

TIP: Ak chcete zdravé raňajky dotiahnuť do úspešného konca, nátierku natrite na špaldový chlebík (alebo pečivo z celozrnnej múky), nakrájajte k nemu čerstvú zeleninu a takto pripravená dobrota vás vzpruží pred náročným dňom. 

Dobrú chuť :)